OKULA UYUM PROGRAMI

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Anaokulu öğrencilerimiz 4 Eylül 2023 Pazartesi günü okula başlayacaklardır.

 

 

 


04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Uyum Programı ‘ ile öğrencilerimiz öğretmenlerimiz rehberliğinde ilk defa okulla tanışacaklar ve eğitim öğretim hayatlarına ilk adımlarını atacaklardır.

 

Uyum Programında belirtilen saatlerde siz velilerimizden öğrencilerimizin okula devam etmesi hususunda gerekli hassasiyeti göstermenizi diliyoruz.

 

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TOKİ MEHMET AKİF ERSOY ANAOKULU sınıf listelerine ulaşmak için tıklayınız.

 

Okula Uyum Programı kapsamında uygulanacak programa ulaşmak için tıklayınız.

 

Uyum Sürecinde Aileden Beklenenler

Ailelere okula başlama sürecinde hem kendilerinde hem de çocuklarında gerçekleşebilecek kaygının normal olduğu belirtilmelidir. Gerçekleştirilecek ilk toplantıda ailelerden beklenenler net bir biçimde açıklanmalıdır. Ailelerin uyum sürecinin etkili olmasına katkı sağlamak için yerine getirmesi gereken sorumluluklar şu şekilde sıralanabilir:

• Öncelikle çocuğun zihninde okulla ilgili olumlu bir görüntü oluşması gerekir. Okuldan söz ederken “Okulun çocuklar için düzenlenmiş özel bir yer olduğu, orada çocukların hoşuna gidecek etkinliklerin yapıldığı, oyunlar oynandığı, okulun yeni arkadaşlar edineceği hoş bir yer olduğu” vurgulanmalıdır.

• Aileler çocuklarına okulunu ve öğretmenini tanıtmalı, çocuklarının öğretmenine güven duymasını sağlayıp ihtiyaç duyduğu her an öğretmeninden yardım isteyebileceğini anlatmalıdır.

• Aile çocuklarını okulda ne kadar zaman geçireceği, gidiş geliş saatleri konularında bilgilendirmelidir. • Aileler; öğretmen, okul ortamı, sınıf ortamı vb. konularda çocuğun yanında olumsuz söylemlerde bulunmamalıdır.

• Çocuğun herhangi bir uyum problemi yaşaması durumunda sınıfındaki diğer çocuklarla karşılaştırmamalı, çocuğun benliğine zarar verecek ifadelerden (Örneğin; “Ağlarsan sana kötü çocuk derler, seni okula almazlar.”, “Seni bebeklerin gittiği sınıfa alırlar.”) uzak durulmalıdır.

• Aileler, uyum haftası sürecinde öğretmen ve okul yönetimi ile iş birliği içerisinde olmalıdır.

• Aileler, öğretmen tarafından açıklanan program uygulama çizelgesine uyum sağlamalıdır



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi